Yedi Uyuyan Mağarası


Yedi Uyuyan Mağarası Yedi uyuyanlar mağarası, İzmir de Efes antik kenti, Panayır Dağı eteklerinde. Ziyaret edilmek istenmeden, sadece inceleyebilir ve içerisini göremezsiniz. Efsaneye göre milattan önce 250 yılda, Dakyus isimli bir küçük ülkenin yönetimi, putlara bir ülke olan 7 genç nüfus olmak ile suçlanır. İnançları değiştirilmek istendiğinde karşı çıkarlar. Bunun üzerine 7 genç, ölüm ile sınırlıdır. Sonrasın da avlanma ile, köpeklerini alıp kaçarlar.Uzun bir yoldan sonra bir dağa sığınırlar. Orada olmaya başlarlar.


 
Küçük yaştakilerin gençlerinin izini sürecekler. Gençler bir mağaraları bulur ve sığınırlar. Kralın adamlarını bulur. Kralın emri ile mağaranın girişine ve sevimli bir duvar örülür. Gençlerin ölmeleri. Hikayenin sıra dışı bir kısmı bu durumda olabilir. Gençler derin bir uykuya dalar. Tam 200 yıl boyunca da uyurlar.


Bazı kaynaklarda 300 yıl uyudukları söylenmektedir. Uyandıklarından 300 yıl geçeceğini bilmezle.İçlerinden birini seçerler. Yiyecek getirmesi için yollarlar. Şehre gelen gençken, çok farklı bir manzara görür ve şehri tanıyamaz. Kısa bir süre sonra da başlangıçta varır.

O üremenin çocuklarını yetiştirir.Bu genç kızların dinindendir. Başlarından anlamlarına gelmek. Daha sonra, giden arkadaşına haber verir. Bu hikayenin pek çok versiyonu bulunmaktadır. Dünyada toplam 33 yerde bu hikaye hakkında inanış vardır. okul 4 alışveriş merkezi Afşin, Efes Lice ve Tarsus’ta bulunmaktadır.


Küçük yaştakilerin gençlerinin izini sürecekler. Gençler bir mağaraları bulur ve sığınırlar. Kralın adamlarını bulur. Kralın emri ile mağaranın girişine ve sevimli bir duvar örülür. Gençlerin ölmeleri. Hikayenin sıra dışı bir kısmı bu durumda olabilir. Gençler derin bir uykuya dalar. Tam 200 yıl boyunca da uyurlar. Bazı kaynaklarda 300 yıl uyudukları söylenmektedir. Uyandıklarından 300 yıl geçeceğini bilmezle.İçlerinden birini seçerler. Yiyecek getirmesi için yollarlar. Şehre gelen gençken, çok farklı bir manzara görür ve şehri tanıyamaz. Kısa bir süre sonra da başlangıçta varır. O üremenin çocuklarını yetiştirir.Bu genç kızların dinindendir. Başlarından anlamlarına gelmek. Daha sonra, giden arkadaşına haber verir. Bu hikayenin pek çok versiyonu bulunmaktadır. Dünyada toplam 33 yerde bu hikaye hakkında inanış vardır. okul 4 alışveriş merkezi Afşin, Efes Lice ve Tarsus’ta bulunmaktadır.




Previous
Next Post »
Thanks for your comment