İndomie Noodles: Kızarmış Noodle

Epey uzun zamandır yazmak istediğim bir yazıydı. Daha önce bloguma indomie noodle ın hem kutu hem de paket olan seçenekleri için post yazmıştım. Ama uzun zamandır canımız noodle istediğinde yada üşengeçliğimiz tuttuğunda İndomie'nin Tavuk Aromalı Kızarmış Hazır Noodle çeşidini tercih ediyoruz. 

İlk başlarda sadece pakette tarif edildiği gibi hazırlayıp tüketiyorduk. Yalnız kısaca bahsedeyim İndomie'nin bu çeşidi diğerlerinden farklı. Diğer noodle piştiği su ile tüketilirken bu çeşit noodle piştikten suyu süzülüp üzerine soya soyu ve paketten çıkan diğer soslar eklenip öyle tüketiliyor. 


Ne diyordum heee.. İlk başlarda yukarıda anlattığım gibi paketteki tarife göre yiyorduk. Daha sonraları ablamın aklına bu susuz noodle ın içine birkaç sebzeyi sote ederek eklemek geldi.

Biz kendi damak tadımıza göre ve noodle ın lezzetini değiştirmeyecek sebzeleri seçiyoruz. Siz kendi damak tadınıza uygun bulduğunuz başka seçenekleri de ekleyebilirsiniz. Biz havucu rendeliyoruz, beyaz lahanayı ince ve az uzun kıyıyoruz, yeşil soğanlarında sadece sap dediğimiz yeşil kısımlarını ekliyoruz. Miktar sorarsanız 1-2-3 şeklinde net bir sayı söyleyemem. Biz ablamla tek sefer için 4 paket noodle pişiriyoruz. Sebzeleri de kendi hoşumuza giden kadar ekliyoruz. Tercih size kalmış açıkçası. Hangi sebze daha fazla olsun derseniz o olur ;) 


Sebzeleri noodle ı pişirmeden önce az sıvı yağ ile kendilerinden geçene!!! (tamam sebzeler ölene dek :P ) sote ediyoruz :D Daha sonra noodle ı pakette tarif edildiği gibi pişiriyoruz. Piştikten sonra önce ufak bir kapta paketten çıkan bütün sosları karıştırıyoruz. Ufak bir dip not: paketten çıkan soya soyu yoğun kıvamlı olduğundan kullanımında zorlanabilirsiniz. Ben soya sosu paketini 5 dk kadar sıcak suyun içinde bekletip öyle açıyorum ;)  Ne diyorduk bir kapta tüm sosları karıştırıp süzdüğümüz sıcak noodle ın üzerine döküm iyice ama -iyice!- karıştırıyoruz. Daha sonra da tavada soteleyip katili olduğumuz sebzeleri noodle ın içine ekleyip yine bir karıştırma seansı yapıyoruz. Noodle ınızı servis tabağınıza alıp afiyetle tüketebilirsiniz.


Noodle paketlerinden çıkan sosların içeriği ve zararları konusunda sayfalarca yazı yazılabilir. En basitiyle hazır gıdaların tamamında olduğu gibi İndomie soslarıda monosodyum glutamat yani MSG denilen kimyasalı içeriyor. İşte bu maddenin aşırı tüketimi öncelikle kendini şiddetli ve ilaçla geçmeyen baş ağrılarıyla belli eder. O yüzden noodle ı ne kadar çok severseniz sevin sık sık tüketmekten kaçının. 

Vicdani görevimi de yerine getirdiğime göre sizlere bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Ama yok ben üşenirim sebzeyle falan uğraşamam derseniz eğer sebze eklemeden de İndomie nin bu çeşidi gerçekten şahane. Mutlaka deneyin!!

Sevgiler ♥
Previous
Next Post »
Thanks for your comment