BANGTAN HAKKINDA

Çıkıştan Önce BANGTAN



Bangtan’ın doğuşu 2010 yılındaki Hit-it seçmelerine dayanıyor. Rap Monster ve Suga bu seçmelerle gruba dahil oldu. Big Hit Entertainment erkek hip-hop grubu seçmelerini yapacağı sırada, grubun Asya’nın Black Eyed Peas’ı olacağını dile getirdi. Bu grubun seçmelerinde ana eğilim liseli rapçiler üzerine olmuştur. Bu yüzden grubun en büyüğü 92 doğumlu. 

Grubun hip-hop adına özgün yeteneklerle patlama yapması bekleniyordu, bununla birlikte kendilerinin de oluşturduğu dans koreografileriyle, dans adına yeni bir atılım yapması da beklentiler arasındaydı. Zorlu staj zamanları boyunca gruba seçilen üyeler birbirlerinin bireysel yeteneklerini geliştirmek için çoğu zaman çeşitli yarışmalar yaptılar. Çıkışlarını yapmadan önce kendilerini örnek aldıkları birçok idolün şarkısına cover yaptılar bu sayede onları bekleyen hayranlarına grubun nasıl bir tarzda ilerleyeceğini göstermiş oldular. 


BANGTAN BOYS - BTS

Bangtan Boys,  방탄소년단, BTS, Bulletproof Boy Scouts. Hepsi bu 7 kişilik hip-hop grubunu ifade eden isimler. Anlamı “Kurşungeçirmez izciler”.

BTS, ilk teaserları 26 Mayıs’ta çıkmadan önce de, yayınladıkları coverlar ve blog yazıları sayesinde hayran kazanmış bir gruptur. 12 Haziran 2013’de “2Cool 4Skool” albümünün çıkış şarkısı ‘No More Dream’i yayınlayarak resmi olarak çıkışlarını yapmış oldular. Kliplerindeki ve şarkıdaki alışılmamış ögeler, sert havaları, çaylak olmalarına rağmen çaylak gibi görünmemeleri birçok hayranın ilgisini çekti. 



İlk performanslarını -No More Dream, We’re Buletproof Pt.2, Like- 12 Haziran’da albüm tanıtımı için yapılan showcasede sahnelediler. Yazdıkları şarkı sözleri, danslarıyla ve Freestyle (doğaçlama) rapleriyle kısa sürede ilgi odağı oldular. 

12 Temmuz 2013’de birinci aylarını kutlamak için sözlerini kendilerinin yazdığı ‘Born Singer’ coverını yayınladılar. Sözleriyle yaşadıkları zorlukları, geçirdikleri değişimi anlattılar.

Çıkışı bu kadar ilgi çeken bir grup çok fazla unutulmamak için ilk mini albümleri ORUL8,2? ile çıkışlarından tam 3 ay sonra geri döndüler. Hem albümü hem de üyeleri çok daha yakından tanıtmak için SBS MTV kanalında ilk TV programları 'Rookie King' yayınlanmaya başladı. Bu promosyon döneminde ilk önce N.O daha sonra da Rise Of Bangtan ile hızla hayran kazanmaya devam etti.




2013 yılı bitmeden 14 Kasım'da ilk Rookie ödüllerini Melon Music Awards'tan aldılar ve danslarıyla, rapleriyle harika bir performans sergilediler. Bu performansı özel yapan nedenler arasında Bangtan'ın sergilediği ilk özel performans olmasının yanı sıra, Suga'nın kedi mixtape'ni sergilemiş olması ve sunbaeleri Baechigi ile birlikte sahne almaları da var. Bu ödül de dahil olmak üzere Bangtan tam 6 kez 'Yılın En İyi Çaylağı' ödülünü aldı.




Bangtan, 2013 içerisinde önce Tayland olmak üzere Japonya ve Çin'e de giderek yurt dışına açılmaya başladı. Japonya'daki hayranlarla buluşmak için düzenlediği ilk showcase'ini yıl bitmeden gerçekleştirdi ve Japon ARMYlere unutamayacakları bir mini konser verdiler. Malesef bu gezide apandis ameliyatı olmak zorunda kalan Suga, Bangtan'ın yıl sonunda düzenlenen tüm yıl sonu programlarına katılamadı. 

2014 promosyonlarına Japonya Showcase'nin devamı olan Tokyo ve Osaka showcase'leriyle başladı. Suga showcase'de dans etmeden sadece rap yaptı ve sohbet bölümlerine katıldı. 




2014 Şubatına gelindiğinde Bangtan artık ikinci mini albümünü yayınlamaya hazırdı. 'Okul' konsepti üçlemesinin son albümü 'Skool Luv Affair'i 11 Şubat'ta düzenlediği bir showcase'le yayınladı. Showcase'de gerçekleştirdikleri performanslar onların daha bir sene dolmadan ne kadar geliştiğini gösteriyordu. Bu albümün promosyonlarına Boy In Luv ile sert bir başlangıç yapıp ardından Just One Day'le sakin bir görünüşle tamamladılar. 


29 Mart 2014'te yarı konser-yarı sohbet tadındaki MUSTER adlı ilk resmi hayran buluşmasını gerçekleştirdiler. Toplam 13 şarkı söyledikleri; eğlencenin, coşkunun, hüznün ve sevginin hat safhalarda yaşandığı bu buluşmayla ARMYlere unutulmaz bir gece yaşattılar. 



Skool Luv Affair promosyonlarının bitmesinin ardından Bangtan yurtdışına açıldı. Önce birer ay arayla No More Dream ve Boy In Luv Japonca versiyon singlelarını çıkardı ve her iki single için de Tokyo ve Osaka da yayınlanma etkinliği düzenledi. Temmuz başında hiphop'ı Amerikalı hiphop efsanelerinden öğrenecekleri, Bangtan'ın ilk reality şovu BTS American Hustle Life'ın çekimleri için üyeler Los Angeles'a gitti ve 16 gün boyunca orada kaldılar. Amerika'dan ayrılmadan önce 150 şanslı Amerikalı hayrana ücretsiz bir konser verdiler. 

Avrupa'ya ve diğer ülkelere açılmak adına RWeL8 adındaki hayran buluşmalarını Almanya, İsveç ve Brezilya'da gerçekleştirdi. Temmuz ayı boyunca 5 ülke gezdikleri, yeni albümlerinin çalışmalarına bu ülkelerde ve hatta uçakta devam ettikleri yoğun bir dönemden geçtiler. 

19 Ağustos 2014'e gelindiğinde ise tamamı yeni şarkılardan oluşan ilk full albümleri Dark & Wildharika bir showcase'le yayınlamaya hazırdılar. Yeni ve eski şarkılarını sergiledikleri bu showcasede yaptıkları açıklamalara göre Bangtan'ın artık yeni bir hedefi vardı; müzik programlarında 1. olmak. 

Eylül 2014'te üyelerin karakterlerinden esinlenerek yapılmış 'WE ON' ve 'HipHop Monster' adında iki web mangası yayınlandı. 17-18-19 Ekim'de ilk solo konserleri 'THE RED BULLET'i gerçekleştirdiler. Listesinde 24 şarkının olduğu konsere ilgilinin fazla olması sebebiyle iki günlük planlanan solo konsere bir günün daha elendi ve 3 günlük bir konser oldu. Ayrıca Kore'ye Japonya, Tayland, Singapur ve Filipinler konserlerinin de eklenmesiyle EPISODE II. THE RED BULLET konserleri bir Asya turuna dönüştü. Çıkışından sonraki 493. gününde Asya Turuna başlayarak, erkek grupları arasında en erken Asya Turuna başlayan grup oldu. 



Bangtan'ın aldığı ödüller için tıklayınız!


Resmi Hayran Kulübü Adı: A.R.M.Y.
BigHit, grubun resmi hayran adının ne olacağı ile ilgili bir duyuru yayınlandıktan sonra hayranlar 1000’e yakın isim önerisinde bulundu. 9 Temmuz 2013'de bu isimler içerisinden “A.R.M.Y (Adorable Representative M.C for Youth) yani Gençliğin Sevimli Temsilcisi”nin resmi hayran kulübü adı olarak seçildiği açıklandı.


Üyeler

Rap Monster
Gerçek Adı: Kim NamJoon
Doğum Tarihi: 12.09.1994
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 14.08.2010
Görevi: Lider, rap, yapımcı
Özellik: Lider, rap, Yıkım Tanrısı
Memleket: Ilsan, Gyeonggi-do
Aile: Anne, baba ve kız kardeş (1997 doğumlu)
Eğitim Durumu: Resmi bir açıklama yok
Boy: 181 cm
Kilo: 66 kg
Kan Grubu: A

Rap Monster kısaca RapMon, Bangtan’a katılan ilk üye olduğu için lider odur. Diğer 3 üye ondan büyük olduğu halde liderin RapMon olmasını rahatsız edici bulmadıklarını söylediler. Çıkış öncesi yayınlanan şarkılarda en çok sesini duyabileceğiniz, grupta İngilizcesi en iyi olan, en harika doğaçlama rape sahip olan, dans koreografilerinde Jin'le birlikte en geride kalan, diğer üyeleri odadan kaçırtacak dereceden horlayan, isteyerek yapmasa da bir şekilde bir şeyleri yıkan-kıran üyedir. Şarkı sözlerini kendi yazabilmek ve kelime haznesinin geniş olması için çıkış öncesi her türlü kitap ve yazıyı okumaya özen göstermiştir. Ne kadar yoğun olursa olsun dünyada olup bitenleri bilmek için haberleri düzenli olarak takip eder. Twitter üzerinden sürekli olarak hayranlarına farklı türlerden beğendiği şarkıları tavsiye eder. Çıkış öncesinde Daenamhyup (DNH) adlı bir rap ekibinin üyesiydi. Şu an aktif olarak içinde yer almasa da onlara her an desteğini gösteriyor. 

 Jin
Gerçek Adı: Kim SeokJin
Doğum Tarihi: 04.12.1992
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 29.07.2012 (*yurda giriş tarihi, şirkete V'den daha önce girmiştir)
Görevi: Vokal, Visual
Özellik: Grubun en büyüğü, Pembe Prenses
Memleket: Gyeonggi-do Gwacheon
Aile: Anne, baba ve abi
Eğitim Durumu: Konguk Üniversitesi
Boy: 179 cm
Kilo: 61 kg
Kan Grubu: O

Üyeler arasında en iyi Çince konuşabilen, ailesi Seoul'de yaşadığı içi
kaldıkları yurda en son gelen görünüşü konusunda yüksek özgüvene sahip, oyunculuk eğitimi alan üyedir. Pembe rengini sevdiği için hayranlar ona Pembe Prenses dediler ve bu onun lakabı olarak kaldı. Numaralı lens kullanıyor. Grupta yemek yapmayı sevmesiyle ünlü; fakat üyeler onun yemeklerinin hep birbirine benzediğini söylüyor. Evleneceği kadının iyi yemek yapan birisi olmasını istiyor. Super Mario'dan vaz geçemez, oyun oynamaya bayılır. Dans konusunda diğer üyelerden geride kaldığını kabul etmesine rağmen dansını geliştirmek için çok çalışıyor. ToppDogg üyesi ve eski Bangtan stajyeri Kidoh ile yakın arkadaşlar.

Suga
Gerçek Adı: Min YoonGi
Doğum Tarihi: 09.03.1993
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 07.11.2010
Görevi: Rap, yapımcı
Özellik: Rap ve müzik aşığı, üşengeç Min, Syub DJ
Memleket: Buk-gu, Daegu
Aile: Anne, baba ve abi
Eğitim Durumu: Cyber Üniversitesi
Boy: 174 cm
Kilo: 58 kg
Kan Grubu: O

Twitterda ve imza günlerinde şirin davranır ama aslında bunu sadece hayranlara karşı yaptığını söyler. Gerçek yaşamda komiktir, eğlencelidir ve acımasızca konuşur. Ortada hoşuna gitmeyen bir şey görürse bunu çekinmeden söyler. Boynundaki fotoğraf makinesiyle her an fotoğraf çekmeye hazırdır. Çıkış yapmadan önce bloglarında yayınladıkları birçok fotoğraf ona aittir. Hala imza günlerinde, performanslar öncesi kuliste ve yurtlarında fotoğraf çekmeye devam ediyor ve bunları hayranlarıyla paylaşıyor. V onun gruptaki en iyi aşçı olduğunu düşünüyor. Grubun 'babası' lakabını üyelerle her an ilgilenmesinden, evde kırılan eşyaları tamir etmesinden ve gerekli gereksiz çeşitli bir çok şey bilmesinden alıyor. 



J-Hope
Gerçek Adı: Jung HoSeok
Doğum Tarihi: 18.02.1994
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 24.12.201o
Görevi: Rap, Dans
Özellik: Grubun Umut Vericisi
Memleket: Gwangju
Aile: Anne, baba ve abla
Eğitim Durumu: Resmi bir açıklama yok
Boy: 177 cm
Kilo: 59 kg
Kan Grubu: A

Dans etmek için doğan, ismi gibi umut dolu üye J-Hope. Grubu No More Dream ile yeni tanıyanların maskesiyle ayırt edebildiği, yurdun temizliğinden sorumlu, grupta ablası olan tek üye. RapMon, J-Hope için “Ben ateşsem, o sudur. Benim kötü alışkanlıklarımı söndürmede çok iyidir” der. Şirkete katılmadan önce de dans konusunda yerel bir popülerliği vardı. Şirkete katıldıktan sonra Jimin ve Jungkook ile birlikte normal çalışmalar bittiği zaman bile dans etmeye devam ederdi. Grupta beatbox'ı en iyi yapan, grubu her zaman güldürebilen, küçüklerin maskaralıklarına sorgusuz uyan ve katılan, dans koreografilerine en çok fikir veren, kendi deyimiyle ARMYlerin umudu ve meleği olan üye. Ayrıca çıkışlarından önce aynı şirketteki 2AM üyesi JoKwon’un solo çalışmalarında katkıda bulundu, Animal performanslarında rap yaptı.



Jimin
Gerçek Adı: Park Jimin
Doğum Tarihi: 13.10.1995
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 15.05.2012
Görevi: Dans, Vokal
Özellik: Karın Kaslarından Sorumlu Üye
Memleket: Busan
Aile: Anne, baba ve erkek kardeş (1997 doğumlu)
Eğitim Durumu: Busan Sanat Lisesine birincilikle girdikten sonra, bir öğretmeninin tavsiyesiyle şirket seçmelerine katılmış ve Bighit'e seçilip Seoul'e geldikten sonra (15.05.2015) V ile Kore Sanat Lisesinden (Korea Arts High School) Şubat 2014'te mezun olmuştur. Mezuniyetindesonra üniversite eğitimiyle ilgili resmi bir açıklama bulunmamaktadır.
Boy: 173 cm 
Kilo: 61 kg
Kan Grubu: A

Gruba en son katılan, No More Dream'de kaslarını gösteren çocuk olarak tanımlanan, kendini grubun karizmasından sorumlu tutan üye. Dış görünüşü haricinde dansıyla da ön plana çıkar. BigBang üyesi Taeyang’ı ve Shinhwa üyesi Minwoo’yu kendine örnek alır. Busan’da Dans ve Oyunculuk Lisesi’ne gitti. Şirkete girdiğinde Seoul'e geldiği ilk zamanlarda okulunda insanlarla yakınlaşamadığı için sıkıntı yaşadı. Bir çok şeye çok heveslidir fakat dikkati çabucak dağılır. JungKook, V ve J-Hope'la birlikte grubu neşelendirir. Kamera karşısında göstermese de kaybedince sinirlenen, şarkılarda Jungkook'tan sonra yüksek tonları söyleyen, gülen gözleriyle şirin, performanslarda kaslarını göstermediği zamanlarda bile seksi olabilen üye. Diğer üyeler onunla uğraşmaya bayılır çünkü onlara kırılmaz. Çok ön plana çıkarmasa da iyi bir çizim yeteneği var.



V
Gerçek Adı: Kim TaeHyung
Doğum Tarihi: 30.12.1995
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 03.09.2011
Görevi: Vokal
Özellik: 4D, Tae Tae, Blank Tae
Memleket: Daegu
Aile: Anne, baba, erkek kardeş, kız kardeş
Eğitim Durumu: Kore Sanat Lisesinden (Korea Arts High School) Şubat 2014'te Jimin'le birlikte mezun olduktan sonra üniversite eğitimiyle ilgili resmi bir açıklama yok
Boy: 178 cm
Kilo: 61 kg
Kan Grubu: AB

Şarkıcı olmaya babasının tavsiyesiyle karar verdi ve 3 yıl boyunca saksafon çaldı. Grupta Japoncası en iyi olan, gariplikleriyle 'grubun uzaylısı' lakabını alan, saflığı ve içtenliğiyle hayranların kalbini çalan, çıkış öncesi tüm grup çalışmalarında olmasına rağmen, grupta olacağı duyurulan son üyedir.  Jin ile birlikte anime izlemeyi sever. Çıkış yaptıktan sonra aldığı ilk hayran mektubunu sabah 4’e kadar oturup 15 kere okumuştur. Birbirinden farklı mimikleriyle performanslara renk getirir. Uykusunda konuşur hatta bazen çığlık atar. İlk aşkıyla evlenip sonsuza kadar onunla olmak istiyor. Eski okul arkadaşlarını ve ailesini çok özlüyor. Müzik yapımcılığı için çalışıyor. 



JungKook
Gerçek Adı: Jeon JungKook
Doğum Tarihi: 01.09.1997
Şirkete/Yurda Giriş Tarihi: 06.03.2011
Görevi: Dans, vokal
Özellik: Golden Maknae
Memleket: Busan
Aile: Anne, baba ve abi (1995 doğumlu)
Eğitim Durumu: Seoul School of Performing Art (SOPA) Lisesi (Mart 2014 girişli)
Boy: 178 cm
Kilo: 69 kg
Kan Grubu: A

Diğer grup üyelerden farklı olarak hem dansta hem rapte hem de şarkı söylemede çok iyi olması ona Golden Makne lakabını vermiştir. Normal standartlara göre daha 15 yaşındayken çıkış yaptı. Sahnede çok ön planda olmasına rağmen röportajlarda sessizdir. Şirkete alınmadan önce Superstar K2'nin seçmelerine katıldı ama kabul edilmedi. Dans eğitimi için çıkıştan önce bir süreliğine Amerika’ya gitti. Abilerini ve diğer idolleri taklit edebiliyor. Kıyafetlerine çok değer verip ve onları paylaşamayan, aileden gelen bir yetenekle güzel çizimler yapan, üyelerin içerisinde 10lu yaşlarda olup liseye giden tek üye. Yurtta diğer üyeler ranzalarda yatarken JungKook tekli yatakta yatıyor. Bu yüzden yatağı her zaman dağınık. Jimin’den iki yaş küçük olmasına rağmen ondan uzun olduğu için bazen Jimin’le aday ediyor ve onunla sık sık şakalaşıyor. Suga başta olmak üzere diğer üyeler ise onunla küçük ve hala ergenlik döneminde olması sebebiyle dalga geçiyor. RapMon, Suga ve J-Hope gibi şarkı sözleri yazan bir müzisyen olmak istiyor. Justin Bieber'ı gördükten sonra gitar çalmaya başladı ve bu yeteneğini geliştirmeye çalışıyor. G-dragon'a büyük hayranlık duyuyor.


Bangtan Resmi Hesapları
Üyelerin kullandığı Twitter

Bangtan Şirket Twitter
BigHit Resmi Twitter
Facebook
Youtube; BangtanTV & BigHit 
Bangtan Blog
Bangtan Site
Fancafe
Vine
Bangtan Turkey Ekibi
https://www.facebook.com/BTSTurkey
https://twitter.com/BTSTurkey

Previous
Next Post »
Thanks for your comment